Typer av modedesigner

2 min read

1. Kläddesigners: Det är uppenbart att det här är kläddesignare, allt från underkläder, sportkläder, fritidskläder till high fashion couture, för män, kvinnor och barn.

ELLE-galan 2020: Här är alla vinnare! | ELLE

2. Skodesigners: De designar skor för män, kvinnor och barn ur en stilsynvinkel såväl som från en fothälsoperspektiv.

3. Tillbehörsdesigner: Accessoarer har definitivt en bred – från handväskor, hatt, glasögon till handskar, halsdukar och smycken.

Produktion

Produktionen innefattar provtagning av plagg och tillbehör tills de slutliga styckena som skulle levereras till butiker och kunder produceras. Detta massiva arbete involverar ett team av olika yrken:

1. Merchandiser: Merchandisers spelar en nyckelroll i produktionsprocessen för en modeprodukt. De ansvarar för att köpa råvaror för produktion, välja tyg, textilier och trim. De måste fatta beslut baserade på prissättning, kvalitet och senaste trend och innovation av råvaror.

2. Tekniska formgivare: Tekniska formgivare är ansvariga för att göra beslag under hela provtagningen till produktionsproceduren. De kanske inte är den som designade plagget utan är experterna på att tillhandahålla alternativ till plagget för att förbättra passningen på plagget.

3. Mönstermakare: Mönster är grunden för att ett plagg sys. Mönstertillverkare producerar och underhåller mönster för plagg som designers har skissat ut. Mönsterframställare är nyckelpersoner för att förverkliga ett plagg.

4. Mönstergraderingar: Storleken på plagget börjar med mönstrets gradering. Mönsterklassare är experter på att skapa storleksspecifikationer för olika storlekar. De är viktiga personer för alla modemärken, eftersom en jämn storlek på produkterna kan upprätthålla kundlojalitet och förtroende.

5. Passande modeller: I slutändan är plagg och skor tillverkade för att sätta komfort och stil ihop. Montering är en avgörande del i modebranschen och den mest exakta montering är att använda modellen som kropp för montering.

You May Also Like

More From Author

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment