Trädgård Design

2 min read

Formella trädgårdar är symmetriska och geometriska och är stränga när det gäller att upprepa mönster och växtmaterial på vardera sidan. Det är mycket kontrollerat, växter klipps, formas, manipuleras regelbundet och i dag är det ofta lämpligt för små trädgårdar som gårdsgårdar. Urna, räcken, sten, grusvägar, parterres, formella pooler och inramade vyer är alla en del av den formella trädgården. Det finns inga överraskningar, du vet vad du kan förvänta dig.

Stilren, arkitektonisk trädgård | Private Swedish courtyard ...

Informella konstruktioner är asymmetriska och inte lika regementerade. Växtmaterial får spilla över strukturelement som väggar, trappsteg och stigar. Växtmaterial tillåts självfrö och vandra runt i trädgården. Informell trädgårdsdesign är mjukare, full av överraskningar så att du inte vet vad du kan förvänta dig.

Och semi-formell är kombinationen av ovanstående två. Vanligtvis är det de inbyggda strukturerna som stödväggar, stigar och steg som är formella och det informella elementet är växtmaterialet som får spilla över dem, vilket mjukar deras hårda konturer.

Inom dessa tre typer finns det många olika trädgårdsstilar att välja mellan, samtida, japansk, Medelhavet, stuga, innergård, köksträdgård eller hemlig trädgård.

Samtida är en modern stil som gillar att återspegla det omgivande men som också använder ett brett utbud av växtmaterial. Bladets form och struktur är lika viktiga som blommor. Hårt landskapsarkitektur är vävt i geometriska formade byggnader; som alla flyter in i det bredare landskapet. Växter används som kontaktpunkter för att belysa de arkitektoniska formerna.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours